Over Marion

Marion’s oma had een gave. Haar oma was Rooms Katholiek en daardoor werd haar gave verworpen, mocht er niet zijn. Toch wist iedereen dat zij “het” had. De moeder van Marion was hoogzwanger van Marion, toen haar moeder, dus de oma van Marion, overleed.

De moeder van Marion stond hoogzwanger bij de begrafenis. Op het moment dat de kist de grond in ging, braken de vliezen bij de moeder van Marion en werd Marion kort daarna geboren. Haar moeder zei, toen de gave van Marion opgemerkt werd: ‘ik ben er zéker van, dat op dát moment de gave van mijn moeder is overgegaan in Marion.

Haar jonge leven was niet makkelijk met als kind veel gezondheidsproblemen en vele ziekenhuisopnames. Uiteindelijk heeft ze, doordat zij iets aan haar gezondheid wilde doen, een opleiding gevolgd tot yogadocente bij het instituut voor Raja Yoga en vervolgens heeft zij een opleiding tot zwangerschapsyogadocente gevolgd bij Rita Beintema. Zij heeft 15 jaar lesgegeven in Hatha- en zwangerschaps-yoga. Deze opleiding ziet zij als haar basis als medium, maar ook als hoe zij als mens in het leven staat tegenover anderen en tegenover zichzelf.

Als kind had Marion inderdaad bijzondere ervaringen. Het zien van personen die er volgens anderen niet waren en tevens helderziende waarnemingen en dromen. Ondanks dat ze veel vriendinnetjes had, heeft ze zich toch altijd een buitenstaander gevoeld. Ze merkte dat haar vriendinnen niet zagen wat zij zag en op een dag heeft ze besloten deze transparante personen niet meer te noemen. Wat ze er verder mee moest, wist ze niet en ze liet het slechts bij waarnemen. Ze wilde niet uitgelachen worden en ze vroeg de transparante wezens om weg te gaan. Inderdaad lieten ze Marion wat meer met rust om op te groeien tot een volwassen vrouw en haar weg in het leven te zoeken. Echter helemaal weg zijn deze entiteiten nooit gegaan. Herhaaldelijk lieten zij zich toch weer zien.

Gaye Muir

Ze kwam via het boek van Gaye Muir (Doden zoeken contact) in contact met Gaye zelf. Gaye vertelde Marion dat ze zeer mediamiek is en dat het haar taak was om als medium naar buiten te treden. “You don’t have to learn how to be a medium, Marion, you are a medium!”


Toch was er voor Marion nog veel te leren, voelde zij zelf en met vallen en opstaan heeft zij zich het mediumschap eigen gemaakt. In haar werk staat echter altijd haar eigen persoonlijkheid als de mens die zij nu is, centraal. Zoals zij zelf zegt: “ik ben maar een gewoon mens, gewoon Marion. We zijn allemaal in dienst van de kosmos, op allerlei verschillende manieren. Niemand is meer of minder dan een ander.”

Marion Berndsen geeft naast privé-sessies diverse opleidingen, zoals de mediumopleiding, opleidingen tot Avalon-ELA healer, opleidingen tot coach en opleidingen tot spiritueel zwangerschapsbegeleid(st)er. Daarnaast geeft zij diverse modules als Tarot e.a. Zij werkt samen met artsen, wat zij als een grote eer ziet. “We vullen elkaar aan! Het is onze taak om het spirituele en de wetenschap bij elkaar te laten komen. Zover zijn we nog lang niet, maar het komt!”

Haar gids en helper die haar van Gene Zijde liefdevol bijstaat is o.a. Achim. Een andere belangrijke gids is Meiko Yuri-Chan (Lilly), een Geisha-meisje dat op 18 jarige leeftijd is overleden en Marion helpt bij haar privésessies. Daaraan is in de loop der tijd “De Raad van Avalon-ELA” toegevoegd om haar én haar studenten te begeleiden.

Marion heeft 4 boeken voor volwassenen geschreven. Dit zijn: “gewoon Marion, leven en werk van een medium”, “Gewoon Marion, wonderen via een medium” en het gechannelde boek: “de terugkeer van de Avalon-ELA energie”, maar ook “LiBoRa, boodschappen uit de lichtsfeer voor jou”

Daarnaast heeft zij een bijzonder mooi kinderboekje geschreven: “Martijn en Lilly”. Dit laatste wordt hopelijk opnieuw uitgebracht.

Van 1 april 2006 tot en met 2009 heeft zij een vaste column gehad in de papieren uitgave van ParaVisie. Zij heeft in 2007 een Award gewonnen en is zij door diverse bladen uitgeroepen tot Medium van het Jaar 2007. De Award heeft zij mogen ontvangen terwijl zij voor de zaal stond bij een ParaVisie manifestatie en zij zeer verrast was, toen haar oudste twee kleindochtertjes met een enorme bos bloemen aankwamen.

Sinds 2017 heeft zij een eigen rubriek in het alom bekende vrouwenblad “Mijn Geheim”, waar zij lezers helpt bij hun problemen, via haar mediumschap.